Vrijwel ieder schilderij of elke canvas print wordt een sieraad aan de muur wanneer het op de juiste wijze van een omlijsting is voorzien. Kom vrijblijvend langs met uw werk en laat u verrassen! Behalve het (soms opnieuw) inlijsten van uw werk kunnen wij ook in veel gevallen prenten weer in oude staat herstellen. Daarnaast zorgen wij voor het conserveren van uw dierbare afbeelding. Voor ieder object kunnen wij u adviseren en de mogelijkheden laten zien aan de hand van samples in onze winkel.

Inlijsten

Het lijstenmakersgilde onderscheidt vier verschillende niveaus. Wij lijsten uitsluitend in vanaf niveau 3: het aanbevolen kwaliteitsniveau. Beter is om niveau 2 toe te passen: de zogenaamde conserverende inlijsting of zelfs een museale inlijsting: niveau 1. 

Op deze wijze zal uw werk voor langere tijd optimaal worden beschermd.

Naast het gekozen niveau is er een uiteraard een grote keuze uit lijsten, passe-partouts, vrije inlijsting zonder passe-partout en zijn er diverse soorten glas mogelijk.

Wij zijn gespecialiseerd in het oude ambacht van “Frans passe-partout” en (zwartkleurig) glas passe-partout.

Met behulp van het grote assortiment lijsten (zowel hout als aluminium), passe-partout karton en diverse soorten glas zoeken wij samen met u naar een passende inlijsting voor uw werk. Niet alleen de keuze van het juiste materiaal en de juiste techniek maar ook de omgeving waar uw geliefde kunstwerk komt te hangen zijn bepalend voor het geven van een goed en deskundig advies.

In de winkel zijn een groot aantal ingelijste schilderijen, tekeningen, prenten en objecten aanwezig die als voorbeeld kunnen dienen bij de keuze voor uw inlijsting. 

Kom vrijblijvend langs om de verschillende mogelijkheden te zien

Papierrestauratie

Doel van papierrestauratie is allereerst conservering: het behoud van het document, grafisch werk of tekening voor de toekomst.

Hiervoor kan behandeling noodzakelijk zijn. Verwijderen van vuil en stof, verkleuring, beschadigingen en/of schade door verkeerd gebruik van bijvoorbeeld lijm, plakband of zuurhoudend karton.

 

Door middel  van onderzoek vooraf wordt gekeken wat wenselijk en vooral mogelijk is om de aard van het werk en de historische waarde niet of zo min mogelijk aan te tasten. 

 

Wij zijn lid en werken aan de hand van de richtlijnen van Restauratoren Nederland en de Art Restorers Association.